Om oss

Om oss

Upptakten till den här föreningen, Trigger-punkt, tog sin början våren 2006, då Anders bestämde sig för att dra ihop så många som möjligt som varit till Dr Åke Nyström för operation. Anders och vi andra hade helt enkelt fått nog!

 

Han startade upp Whiplashuppropet 2006 tillsammans med Maria, och senare också Pelle, därefter tillkom också Karin och Maggan, Mailen spred sig som en löpeld och strax hade vi över 100 namnunderskrifter!

 

Föreningen startade på hösten 2006 efter ”Whiplashuppropet”.

 

Vi är en rikstäckande förening för triggerpunktsopererade och de som överväger att operera sig. Vi har också ambitionen att vara ett stöd för anhöriga och en tillgång för professionen som möter oss.

 

Vi erbjuder ett nätverk utifrån våra egna erfarenheter av triggerpunktsoperationer och nackskador efter whiplashrelaterat våld.

 

Föreningen fungerar i dag som ett forum, där vi har möjlighet att diskutera, fråga och tipsa varandra i de frågor som gäller för personer som har drabbats av nackskador efter whiplashrelaterat våld, (trafikskador, fallskador, misshandel m.m.) så kallade WAD skador (Whiplash associated disorder).

 

För att informera och sprida kunskap arrangerar föreningen seminariedagar, med föreläsare från Norden, Europa och USA. Förutom triggerpunktsoperationer fokuserar vi också på vad det finns för behandlingsmetoder att tillgå här i Sverige.

 

Har du några frågor om vad ett medlemskap kan ge dig, så är du välkommen att kontakta oss!